Curtea Constituţională a decis că nu există conflict juridic Guvern - Parlament pe tema moţiunii de cenzură

Curtea Constituţională a decis că nu există conflict juridic Guvern - Parlament pe tema moţiunii de cenzură
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Curtea Constituţională a decis că nu există conflict juridic Guvern - Parlament pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de PSD în sesiunea extraordinară, dar care nu a fost dezbătută din lipsă de cvorum. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, doi membri ai CCR apreciind că solicitarea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.

"În ziua de 14 septembrie 2020, plenul Curţii Constituţionale a luat în dezbatere cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, cerere formulată de prim-ministru. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de prim-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat şi prezentat Moţiunea de cenzură nr. 2MC/17 august 2020 - „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”", a transmis Curtea Constituţională, marţi, într-un comunicat de presă. Doi membri ai Curţii Constituţionale, fiind de acord că nu există conflict juridic de natură constituţională, au apreciat că solicitarea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică primului-ministru şi preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului.

Citit 1208 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2020 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.