Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Toate companiile din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii care au înregistrat pierderi au avut termen până vineri să vină cu un plan de reformă şi restructurare, deoarece nu mai putem acoperi aceste găuri negre şi trebuie să ajungem la o eficienţă şi la o normalitate cu aceste societăţi, a declarat ministrul de resort, Cătălin Drulă, potrivit Agerpres.

"În subordinea ministerului sunt 55 de instituţii şi aproape 70 de mii de angajaţi. Sunt foarte multe companii de stat şi au foarte multe pierderi. Au avut foarte mari pierderi în 2020, sute de milioane de lei. Este foarte adevărat că o parte din aceste pierderi au fost cauzate de epidemia prin care trecem, pentru că sunt companii ale căror venituri vin din călătorii. Dar, dincolo de anul 2020, ele au pierderi structurale de mulţi, mulţi ani (…)", a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, pe "masa ministerului sunt în prezent teme grele, sunt cartofi fierbinţi". Întrebat care sunt acești "cartofi fierbinţi", Cătălin Drulă a menţionat TAROM şi CFR Marfă, ultima companie cu datorii de 3,8 miliarde lei şi ajutor de stat pentru rambursare.

Citit 346 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.