Vaccinare prioritară a vârstnicilor și a persoanelor vulnerabile

Vaccinare prioritară a vârstnicilor și a persoanelor vulnerabile
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vârstnicii și persoanele vulnerabile vor avea prioritate la vaccinare, potrivit hotărârii adoptate de guvern care aduce modificări strategiei de vaccinare. Astfel, ar urma să fie modificată platforma de programări pentru prioritizarea vârstnicilor și a persoanelor vulnerabile, astfel încât pe parcursul unei zile doar 25 la sută dintre programări să fie destinate persoanelor din domeniile esențiale și 75 la sută persoanelor vulnerabile, a anunțat joi Comitetul de coordonare a vaccinării.

Astfel, reprezentanții Comitetului de vaccinare au transmis către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) noile cerințe în baza cărora să fie modificată platforma de programare și să fie implementate noi funcționalități, care să prioritizeze vârstnicii și persoanele vulnerabile. "Modificările vor fi puse în producție în următoarele zile, după dezvoltare și o scurtă perioadă de testare", precizează autoritățile.

Pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăși 25 la sută din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului. La acest moment, angajatorii sunt cei care îi programează pe salariați, după ce le creează un cont, ceea ce a adus mari probleme, mai ales instituțiilor cu sute sau mii de angajați, transmite Hotnews.ro.

După atingerea procentului de 25 la sută, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar locurile vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a.

Citit 1247 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2021 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.