Se creionează o propunere de buget

Se creionează o propunere de buget
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O propunere de buget pentru anul 2021 ar urma să fie finalizată după discuţiile cu ordonatorii de credite, a declarat premierul Florin Cîţu, care a precizat că PIB-ul nominal va fi "puţin mai mare ca anul trecut", potrivit Agerpres.

"Ştiu că Ministerul Finanţelor Publice finalizează discuţiile cu ordonatorii de credite, deci ar trebui să avem la finalul zilei o propunere de buget cât de cât aproape de ceea ce-mi doresc eu şi cred că este un buget bun pentru a susţine creşterea economică în 2021. Vom vedea astăzi (luni, 25 ianuarie 2021 - n.r.) care au fost cererile de la ordonatori şi câte dintre ele pot să fie susţinute de situaţia economică de astăzi", a afirmat Florin Cîţu, la Parlament.

Referitor la priorităţile bugetului, premierul a subliniat că au fost anunţate încă de anul trecut şi se referă la "investiţii şi sănătate". "Vor fi și kilometri de autostradă. (...) Proiectele mari de investiţii vor trebui să fie... schema de finanţare trebuie să fie pregătită pentru o perioadă lungă de timp, ca să nu mai stăm să ne chinuim în fiecare an să găsim bani pentru aceste proiecte", a adăugat premierul.

Citit 646 ori Ultima modificare Luni, 25 Ianuarie 2021 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.