Proiectul de buget este legat de nevoia de reforme

Proiectul de buget este legat de nevoia de reforme
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că proiectul de buget nu este gata, mai întârzie „un pic”, pentru că nu a primit de la miniștri proiectele de reforme, în funcție de care vor fi alocați banii în 2021, informează G4Media. „Am spus foarte clar, nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme”, a adăugat Florin Cîțu.

Premierul a spus că proiectul de buget nu va intra pe ordinea de zi a ședinței de guvern de marți și că ar putea avea loc o altă ședință în această săptămână sau săptămâna viitoare. Acesta a mai precizat că așteaptă încă planurile de reducere a cheltuielilor din partea miniștrilor, pe care le-a cerut de aproximativ trei săptămâni și că înțelege că miniștrii întâmpină greutăți la început de mandat, pentru că există „rezistență în a face reforme” la nivelul ministerelor.

„Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi și vor câștiga doar șmecherii. (...) ajunge (...) banii se vor duce doar în companii care vor arăta programe de reforme și vor arăta că vor veni pe profit. Dacă nu avem așa ceva, acele companii nu vor mai exista”, a mai precizat Florin Cîțu.

Citit 519 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2021 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.