Procurorii au încheiat cercetările la ”Matei Balș”

Procurorii au încheiat cercetările la ”Matei Balș”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La o săptămână de la incendiul de la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș", în urma căruia au murit cinci pacienți, procurorii au anunțat că au încheiat cercetarea la fața locului. Au fost audiate 33 de persoane și sunt în curs 12 expertize medico-legale cu privire la decese. Parchetul mai anunță că va fi dispusă o expertiză tehnică de către INSEMEX Petroșani, pentru stabilirea cauzelor incendiului, potrivit Hotnews.ro.

Procurorii mai spun că au fost ridicate dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere și s-au dispus percheziții informatice asupra acestora. Se continuă efectuarea de verificări și cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice și a celor de pază, adaugă Parchetul Tribunalului București.

În urma incendiului izbucnit într-un pavilion al Institutului Matei Balș în care erau internați pacienți cu COVID au murit cinci pacienți, patru dintre ei carbonizați. După incendiu, cei peste 100 de pacienți internați acolo au fost transferați în alte pavilioane ale institutului sau în alte spitale. Șase dintre acești pacienți au murit în cursul acestei săptămâni.

Citit 640 ori Ultima modificare Vineri, 05 Februarie 2021 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.