Minerii din Valea Jiului își cer drepturile restante

Minerii din Valea Jiului își cer drepturile restante
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproximativ o sută de mineri de la Lupeni s-au blocat în subteran, iar vineri au recurs la această formă de protest și în jur de 50 de mineri de la Livezeni, a declarat la Digi24 prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian. În plus, sute de mineri din Valea Jiului protestează în curtea Minei Lupeni, unde îşi cer drepturile salariale restante şi îi susţin pe ortacii care s-au blocat în subteran. Prefectul a precizat că minerii și-ar putea primi salariile peste o săptămână.

Totodată, Complexul Energetic Hunedoara (CEH), sucursala Electrocentrale Deva – Termocentrala Mintia, a transmis un comunicat de presă în care anunţă oprirea furnizării agentului termic.

”Conducerea CEH anunţă că din cauza disfuncţionalităţilor apărute în aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia, în cursul zilei de astăzi (vineri - n.r.) 19 februarie 2021, s-a oprit furnizarea agentului termic primar, implicit a apei calde de consum şi a încălzirii în municipiul Deva, urmând ca activitatea Termocentralei Mintia să fie reluată în momentul reînceperii activităţii de extracţie a cărbunelui în Valea Jiului. Ne cerem scuze locuitorilor oraşului Deva pentru disconfortul creat”, transmite CEH.

Citit 526 ori Ultima modificare Vineri, 19 Februarie 2021 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.