Reacție după clasarea dosarului „10 august”

Reacție după clasarea dosarului „10 august”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tribunalul București răspunde reacțiilor critice din spațiul public generate de decizia instanței prin care a fost clasat definitiv dosarul "10 august" și îi scapă de răspundere penală pe foștii șefi ai Jandarmeriei pentru intervenția violentă la mitingul diasporei. Tribunalul susține că decizia a fost luată "pe baza dispoziţiilor legale incidente cauzei şi pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice, nu pe bază de emoţii şi sentimente".

Tribunalul București spune că, în pronunţarea soluţiilor, judecătorii sunt independenţi şi se supun numai legii, în conformitate cu Constituţia.

"Constatând că reacţiile manifestate provin preponderent din partea reprezentanţilor puterilor legislativă şi executivă, Tribunalul Bucureşti reaminteşte dispoziţiile constituţionale conform cărora în statul de drept şi în democraţie cele trei puteri ale statului: legislativă, executivă şi judecătorească sunt separate şi în echilibru, colaborează şi se respectă reciproc, independent dacă soluţiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu în acord cu aşteptările exponenţilor lor", subliniază Tribunalul Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Decizia Tribunalului București este definitivă. Magistratul de la Tribunalul București care a respins cererea DIICOT de redeschidere a dosarului "10 august" este Daria Miheț, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Hotărârea a generat reacții aprinse în spațiul public, inclusiv din partea premierului Florin Cîțu, care s-a declarat dezamăgit de această hotărâre, spunând că experții analizează dacă mai există și alte căi de atac.

Citit 573 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Martie 2021 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.