Plan investițional de 70 milliarde de euro

Plan investițional de 70 milliarde de euro
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Liberalii și-ar dori ca nouă miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) să fie alocate pentru infrastructura de transport, câte patru miliarde pentru mediu și educație și trei miliarde pentru agricultură, potrivit prezentării pe care liderul PNL Ludovic Orban a făcut-o luni în cadrul ședinței Biroului Executiv Național (BEX) al partidului, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul partidului.

Potrivit acestora, PNRR este încă negociat cu partenerii de coaliție, urmând ca ulterior să fie prezentat și președintelui Klaus Iohannis. Planul trebuie transmis Comisiei Europene până la jumătatea lunii aprilie, le-a mai spus Orban liderilor PNL.

Potrivit informării făcute în cadrul BEX, liberalii ar vrea să propună un plan investițional în valoare de 70 miliarde de euro, deși România are alocate doar aproximativ 30 miliarde de euro, surse participante la ședință explicând că vor fi eliminate acele proiecte care "nu vor fi pe placul Comisiei". Alocările pe care și le-ar dori PNL se referă la infrastructura de transport - 9 miliarde de euro (inclusiv pentru căi ferate și autostrăzi), mediu - 4 miliarde de euro, educație - 4 miliarde de euro (digitalizare, învățământ dual, cumpărarea a aproximativ 1.800 de autobuze școlare), agricultură - 3 miliarde de euro, fond de reziliență pentru primării pentru asigurarea cofinanțărilor pentru proiectele din localitățile care nu au bani - circa 700 milioane de euro, rețeaua de gaz - 600 milioane de euro, mediul privat - 2,5 miliarde de euro, investiții prin Ministerul Energiei - 1,5 miliarde de euro.

Citit 1777 ori Ultima modificare Luni, 15 Martie 2021 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.