Dezbateri în Parlament pentru desființarea SIIJ

Dezbateri în Parlament pentru desființarea SIIJ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comisia Juridică a discutat, joi, proiectul legii privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Liderii UDMR au condiționat votul în Parlament și au cerut modificări, cum ar fi introducerea unui aviz obligatoriu de la CSM pentru trimiterea în judecată a unui procuror sau judecător. La o jumătate de oră de la începerea ședinței, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, şi preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, au părăsit lucrările comisiei, invocând "discuții politizate".

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a pledat pentru proiectul Guvernului ca fiind varianta "cea mai corectă", arătând că Secţia nu este absolut deloc eficientă.

Șeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Crin Bologa, spune că înfiinţarea SIIJ a fost "o insultă" pentru majoritatea procurorilor şi judecătorilor, iar procurorul general al României, Gabriela Scutea, a pledat pentru desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, menţionând că aceasta este "departe" de a asigura un acces eficient la justiţie al cetăţenilor şi pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii Ministerului Public.

Citit 651 ori Ultima modificare Joi, 18 Martie 2021 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.