Klaus Iohannis solicită accelerarea vaccinării

Klaus Iohannis solicită accelerarea vaccinării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, 24 martie 2021, că pentru București e nevoie de restricții suplimentare, mai ales în zonele unde se produc aglomerații și a spus că speră ca autoritățile din Capitală să ia rapid decizia. "Probabil trebuie schimbate orele de dechidere pentru magazine și mall-uri în weekend", a spus acesta, dar a respins carantinarea Bucureștiului. "Autoritățile competente nu s-au preocupat să mărească numărul locurilor la Terapie Intensivă", a mai spus Iohannis.

În legătură cu școlile, președintele a precizat că "deja știm că foarte mulți copii învață online, însă dacă numărul de pacienți crește, și suntem în fază de creștere, trebuie intervenit. Cred că propunerea ministrului de contopire a vacanțelor de Paște e acceptabilă". Președintele a cerut și accelerarea campaniei de vaccinare: "cred că se poate face mai mult, avem doze acum".

Întrebat dacă a fost informat că incidența cazurilor a fost "măsluită" înainte de alegerile parlamentare, așa cum a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, Klaus Iohannis a spus că "nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o exprimare nefericită. Dar au fost diferite formule de calcul. Nu a ascuns nimeni date sau informații. Acum, ministrul Voiculescu a dorit să modifice oarecum formula, a modificat-o și se dau datele care se găsesc. Deci vorbim despre două formule ușor diferite, nu a măsluit nimeni datele. Nu cred că aceste discuții teoretice pe formulă opresc pandemia."

Despre sărbătorile de Paște, președintele a menționat că "anul aceste sărbătorile sunt îndepărtate una de alta, trebuie să găsim soluții ca lumea să poată merge la biserică".

Citit 502 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Martie 2021 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.