Fără fonduri europene pentru pensiuni

Fără fonduri europene pentru pensiuni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a confirmat decizia ministerului de a elimina pensiunile de la finanțările pentru afaceri non-agricole în mediul rural, pe perioada 2021-2022, el reclamând că unii dintre beneficiarii de fonduri UE au scos pensiunile din circuitul turistic și le-au transformat în locuințe pentru familiile lor.

Ministerul Agriculturii urmează să lanseze noi apeluri de proiecte pentru fondurile europene din Programul Național de Dezvoltare Rurală. Printre acestea se numără și mult-așteptatele submăsuri 6.2 și 6.4 prin care se obțin până la 70.000 de euro, respectiv 200.000 de euro pentru afaceri non-agricole în mediul rural. Pe perioada tranzitorie 2021-2022, pensiunile vor fi excluse de la finanțare.

"Prea multe pensiuni sunt făcute în zona periurbană, prea mulți bani s-au dus în zone care nu au nimic de-a face cu turismul. Oamenii și-au făcut case în satele din jurul orașelor (...) și atunci va trebui să redesenăm această zonă turistică și, din 2023, o să punem iarăși bani pentru agropensiuni. (...) la mine în Florești (lângă Cluj-Napoca) e plin de pensiuni care s-au transformat în case", a explicat ministrul Oros, pentru StartupCafe.ro.

Citit 678 ori Ultima modificare Luni, 12 Aprilie 2021 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.