Ședință CSAT pentru situația din zona Mării Negre

Ședință CSAT pentru situația din zona Mării Negre
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că săptămâna viitoare va fi convocată o şedinţă a CSAT pentru a discuta situaţia din zona Mării Negre.

"Voi convoca săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază", a declarat joi, 22 aprilie 2021, şeful statului, catalogând situaţia din zonă "îngrijorătoare".

"Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona graniţei de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenţie aceste lucruri. Să nu îşi imagineze cineva că noi stăm şi aşteptăm informaţii de la alţii. Noi dăm informaţii altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuţii cu ministrul Apărării şi cu alţi conducători de servicii specializate, cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijoraţi. Însă situaţia este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar şi securitar, ci şi diplomatic. Şi acest lucru îl facem", a precizat Klaus Iohannis.

Citit 481 ori Ultima modificare Joi, 22 Aprilie 2021 19:51

1 comentariu

 • postat de Adrian
  Joi, 22 Aprilie 2021 21:00
  89.39.81.***
  Pana sa convoace skiorul csat au plecat rusii...sper sa afle si el sa nu ii tina pe oamenii aia degeaba in sedință...ca aia de frica nu ii vor spune ca nu mai au ce discuta..
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.