Reformarea sau desființarea TVR

Reformarea sau desființarea TVR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Alternativa la reformarea TVR este desfiinţarea Televiziunii Publice, a declarat la RFI preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, membru USR-PLUS. El are "mari dubii" că TVR poate deveni un post relevant cu Ramona Săseanu la conducere, transmite News.ro.

Doina Gradea şi Georgică Severin au fost demişi de Parlament din fruntea TVR, respectiv, a Radioului Public. În locul lor au fost numiţi doi interimari: Ramona Săseanu şi Liviu Popescu.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor spune că şefa interimară a TVR a fost propunerea PNL, care trebuie să şi-o asume. "Pe domnul Liviu Popescu l-aş descrie ca un profesionist, un om care s-a format în radio, care şi-a dezvoltat cariera profesională în radio, care a lucrat la BBC, a lucrat şi la alte posturi de radio şi televiziune din România şi care ştie foarte bine ce face, un om care eu cred că va reforma bine instituţia şi care o va face relevantă", afirmă el. Pe de altă parte, deputatul USR-PLUS declară că formaţiunea lui s-a opus în coaliţie numirii Ramonei Săseanu în fruntea TVR. Întrebat care sunt semnele de întrebare, preşedintele Comisiei de Cultură a răspuns: "În opinia mea, cred că lipsa de capacitate managerială şi anvergură profesională pentru un asemenea post, care presupune gestionarea a 2.000 de angajaţi şi 82 milioane de euro. (...) Alternativa este o mişcare foarte radicală şi anume desfiinţarea TVR. Dacă nu creează ştiri relevante, dacă nu-şi justifică această activitate şi investiţia uriaşă, atunci trebuie să ne punem semne serioase de întrebare dacă îşi mai justifică existenţa. Este o opinie personală", a conchis Bulai.

Citit 711 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.