Liviu Dragnea rămâne în închisoare

Liviu Dragnea rămâne în închisoare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată a fost respinsă definitiv de judecătorii Tribunalului București, care au apreciat ca nefondată contestația depusă. El va putea să facă o nouă cerere pentru a fi eliberat abia peste trei luni, mai exact după data de 27 august.

Fostul lider PSD a solicitat să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, unde a executat doi ani închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă. Fostul președinte al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus. Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele recunoscând că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.

Citit 500 ori Ultima modificare Joi, 27 Mai 2021 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.