Nu există o decizie asupra creșterii vârstei de pensionare

Nu există o decizie asupra creșterii vârstei de pensionare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, joi, la Europa FM, că "reperele" pentru noua lege a pensiilor nu includ creșterea obligatorie a vârstei de pensionare, ci doar stimularea rămânerii opționale în activitate.
"Într-o dezbatere de reformă, evident că discuțiile sunt diverse, însă, pe fond, noi cu Uniunea Europeană avem obligația să comunicăm foarte clar și foarte asumat. Am stabilit reperele care vor sta la baza noii Legi a pensiilor și în aceste repere nu vorbim de creșterea obligatorie a vârstei de pensionare, vorbim de stimularea rămânerii în activitatea profesională, opțional", a declarat Turcan.
"De asemenea, nu discutăm despre creșterea stagiului minim de cotizare pentru a avea acces la sistemul de pensie. Iată, așadar, două mari dezinformări care s-au rostogolit în spațiul public. (…) Noi știm exact ce vrem să facem pe partea de reformă și lucrul acesta va fi întărit inclusiv prin parteneriatul cu o instituție financiară, care să confirme și să coreleze legea noastră în contextul legislației europene", a mai spus Turcan la Europa FM.
Președintele PNL, Ludovic Orban, declarase miercuri că au existat discuții despre creșterea vârstei de pensionare și a stagiului minim de cotizare pentru pensie, dar a precizat că nu s-a luat o decizie. "De discutat, evident s-a discutat, nu e un subiect nou pe piață, nu s-a luat o decizie", a declarat Ludovic Orban. Întrebat dacă românii se pot aștepta la creșterea vârstei de pensionare până în 2024, Orban a spus: "Nu vă dau răspunsul la această întrebare până nu se ia o decizie legată de acest subiect".

Citit 408 ori Ultima modificare Joi, 27 Mai 2021 23:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.