Europarlamentar PSD: O campanie de vaccinare dusă fără noimă

Europarlamentar PSD: O campanie de vaccinare dusă fără noimă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD, grupul S&D) susține că unul dintre "marile “pariuri“ pierdute" este campania de vaccinare, despre care spune că este dusă "fără noimă" și că persoanele în vârstă sunt în continuare cele mai expuse la coronavirus, pentru că nu au fost vaccinate decât în mică măsură.

"Azi nu e despre cât se vaccinează în România, ci cum? Cât - e clar: suntem penultimii în UE, numai bulgarii stau mai rău ca noi. Știm explicația Guvernului: românii-s de vină pentru că avem 28% vaccinați cu minim o doză, față de media UE de 51% (Polonia, spre exemplu, e la 49%, iar Belgia la 58%). Am fost, zilele astea, prin satele brăilene și am văzut cum stăteau vaccinurile pe garduri, fără să fugă nimeni către ele", a scris Mihai Tudose, pe Facebook.

"Avem o treime din populația de 50-79 de ani vaccinată, la jumătate față de Polonia și la ani lumină de Belgia, care, spre exemplu, a vaccinat 93% din septuagenari. Diferențele scad sub 50 de ani. România are un sfert din categoria 25-49 de ani injectată cu minim o doză, în vreme ce Belgia are 35% și Polonia 37%. Iar la categoria 18-24 de ani îi depășim pe belgieni și suntem aproape de polonezi", a detaliat Tudose.

Citit 537 ori Ultima modificare Duminică, 13 Iunie 2021 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.