Arșii de la Petromidia vor fi tratați în străinătate

Arșii de la Petromidia vor fi tratați în străinătate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE, duminică, 4 iulie 2021 * Cei doi pacienți arși în incendiul de la Petromidia vor fi transferați în străinătate pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate, a anunțat KMG International, compania ce deține Rompetrol, printr-un comunicat transmis duminică.

Costurile vor fi suportate integral de KMG International și Rompetrol Rafinare.

Pacienții sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” și conform ultimelor evaluări făcute de specialiști starea lor este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35 la sută din suprafața corpului. Duminică dimineață, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer.


UPDATE: Potrivit datelor preliminare, explozia s-ar fi produs după ce o conductă s-a fisurat. Ultimul bilanț oficial indică un mort și patru răniți. „În acest moment avem un ars 45%, un ars 25%, doi răniţi uşor şi din păcate un decedat. Acesta este bilanţul final. (...) Primul ars a plecat cu elicopterul SMURD Constanţa către Bucureşti, la Floreasca şi elicopterul SMURD Bucureşti e pe drum, ca să îl preia pe al doilea", a precizat șeful DSU, Raed Arafat.

Cele două victime care au fost transferate la București sunt persoane cu vârsta de aproximativ 50 de ani, o persoană cu arsuri pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și o persoană cu arsuri pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B. Ceilalți doi răniți au primit îngrijiri în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital.

La rândul său, ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat că datorită profesionalismului pompierilor tragedia de la Petromidia nu s-a transformat într-o catastrofă, el subliniind că populaţia și turiştii nu au fost nicio clipă în pericol și a adăugat că incendiul a fost lichidat în jurul orei 15,00.


Plan roșu de intervenție la Petromidia, după o puternică explozie * În zona platformei Petromidia a avut loc vineri, 2 iulie 2021, la prânz, o explozie în care au fost rănite trei persoane. Din primele informaţii, incendiul se manifestă violent. A fost declanșat planul roșu de intervenție, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, iar locuitorii din zonă au primit un mesaj prin RO ALERT. Potrivit Rompetrol, explozia a avut loc în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină.

Potrivit unor surse HotNews.ro, un rănit cu arsuri pe 45 la sută din suprafața corpului a fost transportat cu elicopterul la Constanța, un al doilea este rănit mai puțin grav, cu arsuri în zona feței, iar o a treia persoană are un traumatism, însă nu a suferit arsuri. Totodată, șeful DSU, Raed Arafat, ajuns la fața locului, a precizat că există și o persoană dispărută.

La rândul său, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat că ”situaţia este gravă. Controlul a fost preluat de ISU, se concentrează toată lumea pe stingerea incendiului. Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă, există în continuare pericol de explozie”. El a adăugat că ”impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări ale Agenției Naționale a Mediului, norul de fum se deplasează spre mare. Avem la fața locului un laborator mobil care analizează situația”.

Pentru gestionarea incidentului au fost trimise opt autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă, iar compania Rompetrol a anunțat că ”potrivit procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță”.

Citit 1525 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iulie 2021 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.