Cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din UE

Cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din UE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Weekendul care tocmai a trecut a fost unul dintre cele mai sângeroase de pe șoselele din România, în acest an, după ce nu mai puțin de 24 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere. Ministrul de Interne, Lucian Bode, enumeră, printre principalele cauze ale accidentelor: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina bicicliştilor, neacordarea de prioritate la trecerea pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere pentru vehicule.

Bode a reamintit că România a avut cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din Uniunea Europeană, în 2019. El a spus că, raportându-ne însă la 2019, numărul accidentelor grave a scăzut, în primele șase luni ale acestui an.

Ministrul a menţionat și că, în 2019, au fost aplicate 929.000 de sancţiuni contravenţionale, iar aproape jumătate dintre acestea au fost pentru cele cinci cauze generatoare de accidente grave. De asemenea, în primul semestru din 2021 au fost date 409 sancţiuni contravenţionale. Ministrul de Interne a mai declarat că în unu la sută din accidentele rutiere grave din 2019 au fost implicate autoturisme cu volanul pe dreapta. Potrivit Hotnews, oficialul a făcut un apel către conducătorii auto să circule cu prudenţă şi să nu se grăbească: "Grăbiți-vă încet!".

Weekendul trecut, cel mai grav accident s-a petrecut pe DN2 (E85), în județul Bacău, la Răcăciuni, unde cinci adulți și doi minori și-au pierdut viața după ce un microbuz s-a ciocnit frontal cu un Mercedes cu volan pe dreapta, înmatriculat în Marea Britanie.

Citit 714 ori Ultima modificare Luni, 26 Iulie 2021 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.