Liviu Dragnea, la DNA

Liviu Dragnea, la DNA
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Liviu Dragnea, eliberat condiționat din penitenciar în 15 iulie, a fost luni la DNA, unde, conform unor surse judiciare, a fost chemat pentru a-i fi comunicată menținerea sechestrului asigurător în dosarul Tel Drum. Înainte, dar și după sosirea fostului lider al PSD și la plecarea acestuia a avut loc un scandal între susținători și contestatari ai lui Dragnea, care au venit în fața sediului DNA. Dragnea a ieșit de la DNA după aproximativ 20 de minute, în aceeași busculadă. În fața sediului DNA au fost mobilizați jandarmi, pentru a încerca să țină în frâu cele două tabere, din care s-a aruncat cu ouă și cu iaurt. La sosirea lui Dragnea la DNA, s-a creat o busculadă, susținătorii fostului lider al PSD îmbrâncindu-se cu jandarmii.

Fostul lider PSD a fost eliberat din închisoare în 15 iulie, după ce a ispășit doi ani și două luni din pedeapsa sa de închisoare de trei ani și șase luni. Decizia de eliberare condiționată a fost luată de Tribunalul Giurgiu.

Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum. DNA a anunțat, în noiembrie 2017, că a început urmărirea penală împotriva lui Dragnea și a șefilor de la Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene. DNA preciza că dosarul s-a constituit în urma unei sesizări a OLAF.

Procurorii spun că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înființat, în 2001, un grup infracțional organizat "care acționează și în prezent", format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri.

Citit 627 ori Ultima modificare Luni, 26 Iulie 2021 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.