Guvernul a aprobat noile măsuri de relaxare. Modificări valabile de la 1 august

Guvernul a aprobat noile măsuri de relaxare. Modificări valabile de la 1 august
În imagine, Florin Cîțu (Sursa foto, zf.ro)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernul a aprobat, miercuri, măsurile de relaxare care vor fi aplicate de la 1 august, în legătură cu pandemia de COVID-19. Nu toate măsurile sunt însă de relaxare. Spre exemplu, va scădea la 2 la mia de locuitori pragul de incidență a cazurilor de COVID-19 din ultimele două săptămâni la care se aplică restricții într-o localitate.

"Am aprobat măsurile de relaxare a restricţiilor de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute. Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Condiţie foarte importantă - participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi", a precizat premierul Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern, potrivit digi24.ro.

Oficialul a spus că vor fi permise competiţiile sportive în spaţii închise sau deschise cu spectatori până la 75 la sută din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea a minimum un metru între persoane şi dacă incidenţa în localitate este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori.

"Activităţile din baruri, cluburi, discoteci şi săli de joc până la capacitatea maximă a spaţiului permisă în intervalul orar 5,00 – 2,00, în cazul în care incidenţa este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Nu s-a schimbat ora 2,00, în cazul în care incidenţa este sub sau egală cu 2 la mie", a explicat prim-ministrul.

Activitățile culturale, artistice și de divertisment vor putea fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, a precizat Comitetul Național pentru Situații de Urgență. 

Miercuri, în România, au fost raportate 159 de cazuri noi de COVID-19, iar specialiștii atenționează că se apropie al patrulea val al pandemiei.

Citit 1825 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.