Documente false prezentate la intrarea în țară

Documente false prezentate la intrarea în țară
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a vorbit despre ”un fenomen” întâlnit din ce în ce mai des la intrarea în țară. Este vorba despre persoanele care prezintă, la graniţă, certificate false de vaccinare sau de trecere prin boală. Arafat a precizat că pe numele multor persoane a fost întocmit dosar penal pentru fals şi uz de fals.

”Noi avem acum un fenomen cu care ne confruntăm. La intrare în ţară, sunt persoane care îndrăznesc să ne prezinte, la DSP şi la Frontieră, documente false. Deja sunt mai multe dosare penale întocmite de Poliţie. Deci oameni care au prezentat documente false de vaccinare sau de trecere prin boală sau de testare. Acest lucru este extrem de grav, pentru că oamenii ăştia vin din zone roşii chiar. Când vii în ţară şi eşti în stare chiar să prezinţi un document fals, înseamnă că nu te interesează nimic, înseamnă că tu vii şi eşti dispus să răspândeşti boala, să răspândeşti totul. Acest lucru este foarte grav”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, luni seară.

Raed Arafat a dat un exemplu cu un avion venit în România, din Marea Britanie, în care 30 de pasageri aveau documente care dovedeau că au trecut prin boală în acelaşi timp.

Citit 537 ori Ultima modificare Marți, 03 August 2021 21:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.