Disensiuni privind rectificarea bugetară

Disensiuni privind rectificarea bugetară
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Rectificarea bugetară făcută a creat nemulțumiri în interiorul Coaliției. Partenerii de guvernare USR și UDMR vor mai mulți bani la ministerele pe care le au în subordine. Surse politice au declarat pentru hotnews.ro că liderii USR și UDMR au cerut o nouă discuție cu premierul Florin Cîțu pentru a solicita noi sume la Transporturi și Dezvoltare.

Dan Barna și Dacian Cioloș i-au solicitat joi premierului o nouă discuție pe tema rectificării bugetare. Potrivit surselor citate, Barna intenționează să-i ceară premierului mai mulți bani pentru Ministerul Transporturilor care a solicitat trei miliarde de lei și a primit la rectificare doar 322 milioane lei. Alte nemulțumiri ale liderilor USR vizează modul în care au fost direcționați banii la Ministerul Finanțelor la capitolul Acțiuni generale.

Nemulțumiri sunt și la UDMR. Ministerul Dezvoltării condus de Cseke Attila a primit un plus 1,8 miliarde de lei în condițiile în care a cerut circa patru miliarde de lei pentru proiectele începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală. De precizat că premierul a scris, în urmă cu o zi, pe pagina sa de socializare că "nu acceptă solicitări pentru alocare suplimentară".

Citit 389 ori Ultima modificare Joi, 05 August 2021 22:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.