Ajustarea contractelor de lucrări publice

Ajustarea contractelor de lucrări publice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul estimează că pentru ajustarea tuturor contractelor de lucrări publice cu scumpirea materialelor de construcții ar fi nevoie de credite de angajament de până la 5,7 miliarde de lei, bani care vor fi prevăzuți la rectificarea bugetară, a declarat pentru Economedia ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Conform unui act normativ deja adoptat, constructorii au acum posibilitatea ca, prin încheierea unui act adițional la contract, cu acordul beneficiarului, respectiv, al UAT-ului, în cazul contractelor aflate în execuție, să modifice prețul materialelor de construcții stabilite în contractul inițial, în funcție de statisticile oficiale ale INS. În condițiile apariției unor costuri suplimentare, în cazul proiectelor cu finanțare națională, autoritățile locale pot depune cereri la ministerul de resort, care finanțează proiectul.

Cseke Attila a explicat că nu se ajustează contractul în sine, ci fiecare factură prezentată de constructor pentru decontare. Vor exista două formule de ajustare: programele naționale de lucrări publice vor folosi o formulă pe baza unui indice al INS, iar proiectele finanțate prin fonduri europene vor folosi o formulă polinomială, cu alte valori.

Citit 473 ori Ultima modificare Marți, 31 August 2021 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.