Creșteri de prețuri ale produselor alimentare

Creșteri de prețuri ale produselor alimentare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Creşterea preţului la energie, dar şi alţi factori vor provoca scumpiri ale alimentelor în medie cu 10-12% în următoarele luni, însă unele produse, precum preparatele din carne de porc, lactatele şi pâinea, vor înregistra creşteri mai mari de preţuri comparativ cu media, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară Sindalimenta, Dragoş Frumosu.

"Este evident că majorarea cu aproape 100% a preţului la energie electrică, creşterea la gaze, inclusiv creşterea preţului la combustibil din ultima perioadă şi pe fondul secetei de anul trecut, care a debusolat puţin zona de cereale, pandemia, care a condus la anumite măsuri de protecţie luate de unele ţări membre ale UE pentru populaţie, vor duce la scumpirea alimentelor, pentru că noi importăm foarte multă materie primă. Importăm inclusiv lapte 20-25%, carne de porc aproape 70%, importăm şi carne de vită și depindem şi de cursul valutar, care s-a depreciat şi el", a afirmat Dragoş Frumosu.

Liderul sindicatelor din industria alimentară a apreciat că este posibil ca preţul cărnii de porc şi al pâinii să crească cu aproape un sfert, iar produsele lactate să se scumpească cu 15%.

Citit 598 ori Ultima modificare Joi, 02 Septembrie 2021 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.