Continuă contrele dure din Coaliție

Continuă contrele dure din Coaliție
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biroul Politic Național (BPN) al PNL a votat vineri în unanimitate susținerea premierului Florin Cîțu în Coaliție, în ciuda cererii USR PLUS de schimbare din funcție, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Tot la ședința BPN a fost votată componența delegației care va merge la negocierea decisivă din Coaliție. Delegația va fi compusă din Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu și Robert Sighiartău.

Pe de altă parte, miniştrii USR PLUS nu vor participa la şedinţa de Guvern, a anunţat liderul deputaţilor formaţiunii, Ionuţ Moşteanu. Acesta a precizat că, dacă se doreşte luarea unei decizii cu privire la Programul "Anghel Saligny", aceasta va fi luată "cu sau fără miniştrii USR PLUS în sală". În plus, USR PLUS are deja un draft de moțiune, textul fiind trimis deja către AUR. Deputatul Moșteanu a declarat, vineri, că speră să nu fie nevoie să depună moțiunea de cenzură și premierul Florin Cîțu să-și dea demisia.

"Am lucrat pe textul moțiunii, am trimis o propunere de text spre George Simion. Suntem pregătiți să depunem, sper să nu fim nevoiți", a spus el. Întrebat dacă în acest moment răul cel mai mare este PSD sau Florin Cîțu, Moșteanu a răspuns: "Răul cel mai mare e să rămână la Palatul Victoria Florin Cîțu".

La rândul său, amenințat cu moțiunea de cenzură, premierul spune că miniștrii formațiunii conduse de Barna și Cioloș ar trebui să-și prezinte demisiile de onoare, dacă demersul va fi pus în practică. Cum USR PLUS ia în calcul și susținerea unei moțiuni PSD și-l acuză pe el că seamănă cu Liviu Dragnea, Florin Cîțu a spus că cine negociază cu social-democrații ca să-și dea jos propriul Guvern "este lângă Liviu Dragnea".

Citit 556 ori Ultima modificare Vineri, 03 Septembrie 2021 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.