Șeful statului nu este îngrijorat de „chestiunea guvernamentală”

Șeful statului nu este îngrijorat de „chestiunea guvernamentală”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în Elveţia, că România are o dezvoltare economică semnificativă, context în care a afirmat că românii aflaţi în Elveţia şi-ar găsi un loc de muncă bine plătit şi foarte bun în ţara noastră.

"Pentru românii care trăiesc în Elveţia - şi marea majoritate dintre ei sunt foarte bine integraţi aici - am numai cuvinte de încurajare. România merge înainte, avem o dezvoltare economică semnificativă, pozitivă şi sunt convins că din ce în ce mai mulţi şi-ar găsi şi în România un loc de muncă nu doar bine plătit, ci şi foarte bun. Îi încurajez să exploreze aceste posibilităţi", a spus şeful statului, în conferinţa comună de presă cu omologul elveţian, Guy Parmelin. Klaus Iohannis a subliniat că aderarea României la Schengen rămâne un obiectiv de politică europeană.

Totodată, șeful statului a declarat că investitorii elveţieni trebuie încurajaţi să vină în România într-un număr cât mai mare şi a transmis că "chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare". Printre subiectele de pe agenda convorbirilor celor doi preşedinţi se află consolidarea relaţiei bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investiţiilor, Elveţia ocupând locul 10 în clasamentul investitorilor din România, precum şi a cooperării sectoriale.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita lui Klaus Iohannis are loc în cadrul dialogului bilateral constant la nivel înalt din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 110 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Confederaţia Elveţiană.

Citit 584 ori Ultima modificare Joi, 09 Septembrie 2021 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.