Alunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania

Alunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O alunecare majoră de teren s-a petrecut pe traseul autostrăzii A3, între Nădășelu și Zimbor, chiar în apropiere de localitatea Nădășelu, pe șantierul unde constructorul român UMB lucrează în forță încă de la începutul anului. Asociația Pro Infrastructura, care a filmat din dronă alunecarea de teren, spune că întâmplarea e "un déjà-vu pe Autostrada Transilvania", unde "numeroase zone cu sol instabil au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori". "Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus", spune Asociația Pro Infrastructura.

"Antreprenorul, care are și calitatea de proiectant, pentru a adopta soluțiile optime care să asigure stabilitatea corpului autostrăzii, efectuează investigații geotehnice în vederea stabilirii naturii și amplitudinii fenomenului. După finalizarea acestor investigații, CNAIR, antreprenorul și specialiștii acreditați și acceptați vor stabili soluțiile tehnice aferente și conforme cu legislația în domeniu. Menționăm că pe celelalte sectoare, antreprenorul execută lucrări de săpătură și umplutură, conform programului stabilit", este reacția CNAIR.

Autostrada de la Nădășelu la Zimbor este una dintre primele autostrăzi din România pe care ar urma să intre fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Citit 715 ori Ultima modificare Vineri, 10 Septembrie 2021 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.