Programul „Anghel Saligny”, pe repede înainte

Programul „Anghel Saligny”, pe repede înainte
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Biroul permanent al Senatului a respins, luni, solicitarea preşedintelui Comisiei de buget-finanţe, Claudiu Mureşan, de prelungire cu o săptămână a termenului de depunere a raportului la OUG 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii "Anghel Saligny", după ce Comisia de energie a acordat primul aviz favorabil, fără amendamente, actului normativ.

"PSD şi PNL au votat cot la cot să meargă pe repede înainte cu PNDL 3, în ciuda faptului că în Comisia de buget-finanţe, în urma analizei proiectului care a fost depus, au fost evidenţiate elemente ce aveau nevoie de mai multă informaţie. Sunt lucruri care scârţâie rău de tot în acest PNDL 3. (...) Nu avem niciun mecanism de control care să ne asigure că nu vom cădea în PNDL 1 sau 2 şi să avem aceleaşi abuzuri ale primarilor. Practic, astăzi, USL a spus primarilor în Biroul permanent: 10 miliarde de euro, pe repede înainte, îi veţi avea. Noi continuăm să susţinem că pentru dezvoltarea locală este nevoie de o bună gestiune a banului public şi asta nu se poate face decât printr-un program gândit, discutat în detaliu şi nu trecut prin Parlament precum gâsca prin apă, după ce a trecut prin Guvern precum gâsca prin apă, ignorându-se toate observaţiile şi propunerile USR PLUS", a afirmat liderul grupului USR PLUS, Radu Mihail.

El a precizat că nu ar fi fost depăşit termenul de adoptare tacită a actului normativ (5 octombrie), solicitarea fiind menită "să asigure timpul necesar pentru exprimarea tuturor punctelor de vedere şi primirea informaţiilor necesare din partea Guvernului".

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a explicat că senatorii USR PLUS vor depune amendamente în cadrul Comisiei pentru buget.

Citit 714 ori Ultima modificare Luni, 20 Septembrie 2021 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.