Standarde de cost pentru Programul „Anghel Saligny”

Standarde de cost pentru Programul „Anghel Saligny”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

​​Standardele de cost la "Anghel Saligny", programul de 10 miliarde de euro pentru primării care a aruncat în aer Coaliția, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Costul standard al reţelelor de apă este de cel mult 1.250 de euro pe locuitor, iar cel al reţelelor de canalizare este de maximum 2.500 de euro pe locuitor. Introducerea unor standarde de cost a fost o cerință a USR PLUS, după cum a spus liderul PNL, Ludovic Orban, înainte de ruperea Coaliției.

În cazul drumurilor, unde nu există standarde de cost utilizate pentru proiectele finanţate din fonduri europene, costul standard este calculat pe baza celor stabilite în 2010 şi abrogate în 2018, ajustate cu creşterile de preţ la nivel mondial ale materialelor de construcţii, stabilite de Institutul Naţional de Statistică, a explicat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Astfel, costul standard maxim pentru un kilometru de drum comunal este de maximum 330.000 de euro. Totodată, preţul unui kilometru de drum judeţean nu poate depăşi 560.000 de euro pe kilometru, iar centurile ocolitoare, în funcţie de numărul de benzi şi tipul carosabilului, pot avea preţuri standard între 2,12 şi 6,34 milioane de euro.

Citit 558 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Septembrie 2021 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.