Generalul Nicolae Ciucă este noua propunere de premier

Generalul Nicolae Ciucă este noua propunere de premier
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial, joi, că a decis să îl desemneze pentru funcția de premier pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă, șeful statului declarându-se "mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare". Klaus Iohannis a făcut anunțul alături de Ciucă, acesta din urmă spunând că va negocia cu "toate forțele" responsabile, pentru ca guvernul propus să fie aprobat în Parlament.

Această desemnare vine în urma consultărilor cu partidele parlamentare. În cursul acestora, președintele PNL, Florin Cîțu, a precizat faptul că liberalii au propus guvern minoritar, cu Nicolae Ciucă premier. "Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor pentru a avea un guvern cât mai rapid. E o propunere făcută de mine în Biroul Politic Național al PNL, pentru a debloca această criză politică. Nu este o schimbare bruscă, noi credem că aceasta e soluția pentru a debloca criza, pe care nu PNL a generat-o", a adăugat Cîțu.

Pe de altă parte, președintele USR, Dacian Cioloș, a precizat că un guvern minoritar nu este o soluție pentru România în acest moment, noul Cabinet având nevoie de majoritate în Parlament pentru trecerea proiectelor de reformă. Astfel, prioritară este refacerea Coaliției și a menționat că USR va vota doar un guvern din care va face parte.

Altfel, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat după consultările de la Cotroceni că între PSD și PNL nu a existat până în acest moment niciun dialog pentru susținerea lui Nicolae Ciucă. Lideri ca Vasile Dâncu, Paul Stănescu și Mihai Tudose s-ar opune susținerii PSD în Parlament a premierului desemnat Nicolae Ciucă, au precizat surse social-democrate pentru HotNews.ro.

Citit 1301 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.