Implementarea sistemului „Plătește cât arunci”

Implementarea sistemului „Plătește cât arunci”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Peste tot în România trebuie implementat sistemul "Plăteşte cât arunci". Altfel, nimeni nu va avea un interes să separe deşeurile, deoarece cu cât deşeul e mai ieftin, cu atât lumea e mai iresponsabilă, a declarat, marţi, Radu Merica, director general al RER Ecologic Group.

"Partea de colectare ar trebui să fie organizată, teoretic, şi de primării, ce ar trebui să ofere cetăţenilor o modalitate de a scăpa de deşeurile din construcţii şi demolări, dar şi de cele voluminoase", a menţionat Merica. În viziunea sa, deşeurile din construcţii şi demolări sunt, din punct de vedere cantitativ, la fel de multe ca deşeurile menajere.

Citit 1982 ori Ultima modificare Marți, 02 Noiembrie 2021 16:00

2 comentarii

  • postat de Mihai
    Marți, 02 Noiembrie 2021 23:27
    86.122.130.***
    Soluția este simplă:
    -educație serioasă în școală (începând de la grădiniță), legislație cu amenzi aspre, monitorizare video a spațiilor de colectare/selectare a deșeurilor, informare în masă pe toate canalele și stimularea celor care participă la acțiuni ecologiste!
    0
    8
    Raportează
  • postat de Ecolog
    Marți, 02 Noiembrie 2021 22:05
    5.102.21.***
    Este un sistem greșit din start din mai multe motive pe care le voi enumera. În plus, locuiesc în afară și unde a fost implementat asemenea sistem, lumea arunca gunoiul aiurea numai să evite să plătească mai mult. Nici măcar cu poliția nu au reușit să stavileasca fenomenul gunoaielor aruncate pe stradă pentru că nu avea cum să îi prindă pe toți. Și dacă ne gândim ce poliție locală inutilă de doi bani avem...
    - trebuie o taxă pe gunoi pe nucleu familiar. Oricât gunoi faci, oricum plătești.
    -lumea ar arunca gunoiul in locuri amenajate cât timp știu și nu au încotro că trebuie să plătească oricum pentru serviciul de salubrizare
    - dacă administrația locala ar fi de bună credință (ceea ce este exclus) ar putea implementa un sistem care ar fi și oarecum educativ. De exemplu ar putea face o reducere de impozit dacă o familie participă la o acțiune de ecologizare sau de plantat copaci. Credeți că acei oameni care plătesc cu greu impozitul și se duc pentru a obține reducerea ar arunca gunoi în locuri neamenajate? Ce educație ar primi copiii de la părinți dacă ar participa împreună la o asemenea acțiune?
    - inutilii și puturoșii de la adp ar face o economie substanțială printr-o asemenea acțiune,
    - nu ar avea cum să nu aibe succes o acțiune de ecologizare cât timp familiile ar beneficia de reduceri la impozit.
    -da, este o utopie și nu ar putea fi implementată o asemenea măsură ținând cont de ce specimene conduc administrația locala dar vă puteți lamuri foarte repede cât de prost va fi sistemul plătești cât arunci. Va fi dezastru ecologic garantat.
    2
    11
    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.