Două variante de premier, propuse președintelui României

Două variante de premier, propuse președintelui României
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, la finalul negocierilor cu PNL, că preşedintele ţării este îndreptăţit, prin Constituţie, să desemneze premierul şi că acestuia îi vor fi propuse două variante.

Într-o declaraţie acordată presei, acesta a arătat că prima variantă va fi ocuparea prin rotaţie a funcţiei de premier de către preşedinţii celor două partide. El a arătat că a doua variantă ar putea fi cea conform căreia va fi stabilit un premier din rândul celor două partide.

"Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante şi să stabilim. Ştiţi foarte bine că preşedintele României este îndreptăţit, prin Constituţie, să desemneze prim-ministrul. (...) Este varianta, prima - prin rotaţie, preşedinţii celor două partide. Vom vedea şi varianta agreată de către preşedinte. (...) Eu aş dori ca fiecare să ne respectăm atribuţiile constituţionale pe care le avem. Asta este abordarea pe care eu o am", a precizat Ciolacu.

Şi premierul interimar Florin Cîţu, preşedintele PNL, a declarat că se va merge la preşedintele Klaus Iohannis cu mai multe variante de premier din partea celor două partide.

"În ceea ce priveşte premierul, noi am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi le vom anunţa public (...) Decât să apară tot felul de informaţii pe surse, când avem o concluzie, o vom prezenta", a spus Florin Cîţu, care a evitat să răspundă la întrebarea jurnaliştilor dacă şi el este una dintre variantele luate în calcul pentru funcţia de premier și a explicat că nu a fost stabilită o dată pentru întâlnirea cu preşedintele României.

Citit 1569 ori Ultima modificare Duminică, 14 Noiembrie 2021 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.