Controale la samsarii ce răspândesc pesta porcină

Controale la samsarii ce răspândesc pesta porcină
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, susţine că peste 20.000 de samsari vând ilegal în toată ţara sute de porci şi răspândesc astfel pesta porcină africană pe teritoriul României. Acesta a afirmat că în următoarea perioadă ANSVSA va declanşa un control de genul "clientul misterios", pentru a-i sancţiona şi descuraja pe cei care fac acest tip de comerţ.

"Vom declanşa un control "clientul misterios", pentru care am făcut deja o procedură, în care noi vom merge în Bucureşti şi în judeţele limitrofe şi vom face pe cumpărătorii. Sunăm la cei care au postat pe reţelele de socializare, pe site-uri şi spunem că vrem să cumpărăm carne şi pe urmă ne întâlnim. Este o metodă de a-i sancţiona şi descuraja pe cei care fac acest tip de comerţ, dar şi una de atenţionare a consumatorului", a explicat el.

Potrivit sursei citate, autorităţile lucrează în prezent la elaborarea unei Legi a porcului, pentru a putea elimina comerţul ilicit şi mişcarea ilegală a porcilor. Totuși, Mihai Ponea a dat asigurări că nu va fi interzisă sacrificarea porcului în gospodăriile populaţiei.

Citit 1030 ori Ultima modificare Duminică, 21 Noiembrie 2021 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.