1,5 miliarde de euro, atrase prin POIM

1,5 miliarde de euro, atrase prin POIM
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a atras, în 2021, fonduri europene în valoare de 1,5 miliarde de euro, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a anunţat instituţia, într-un comunicat.

"Este o realizare importantă, în condiţiile în care ţinta iniţială a fost de 728 milioane de euro. Vrem ca, în anul 2022, să încasăm de la Comisia Europeană, prin POIM, şi mai mult: 1,8 miliarde de euro. De altfel, am început noul an cu încredere şi multă determinare. În această săptămână am semnat 19 noi contracte de finanţare pentru dotarea altor şcoli şi spitale", a declarat Cristian Roman, secretar de stat în MIPE.

Printre contractele menționate se numără și proiectul Consiliului Județean Galați de creștere a capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19, în cadrul căruia au fost obținute fonduri de aproape 30 de milioane de lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Sf. Cuvioasa Parascheva” din municipiul Galaţi, dar și pentru Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din municipiul Tecuci. Mare parte din această sumă va fi investită pentru achiziționarea de noi echipamente medicale, inclusiv a unor dotări pentru o viitoare secție modulară ATI, la Galați.

Citit 525 ori Ultima modificare Duminică, 09 Ianuarie 2022 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.