Colaborare interministerială în sprijinul agriculturii

Colaborare interministerială în sprijinul agriculturii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Taxarea inversă la cereale ar putea fi prelungită şi după luna iunie 2022, având în vedere efectele pozitive produse de această măsură, respectiv reducerea evaziunii fiscale şi eliminarea treptată din piaţă a firmelor fantomă create pentru a eluda plata TVA, potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Subiectul a fost discutat, vineri, de ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, şi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu. Cei doi au avut o întâlnire de lucru, la sediul MADR, referitoare la pachetul de măsuri pentru sprijinirea agriculturii şi industriei alimentare.

În cadrul discuţiilor au fost analizate soluţii pentru diminuarea impactului preţurilor la energie electrică şi gaze naturale pentru producătorii agricoli şi cei din industria alimentară, fiind avute în vedere compensarea bonusului de cogenerare şi a costului pentru certificatele verzi, în privinţa energiei electrice, dar şi un pachet de sprijin pentru facturile la gaze naturale. O altă temă importantă a făcut referire la Pachetul de măsuri privind finanţarea agriculturii şi industriei alimentare.

Nu în ultimul rând, cei doi oficiali au agreat ca în cel mai scurt timp să demareze un program de colaborare interinstituţională, implicând Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Finanţelor, Ministerul Administraţiei şi Internelor (IGPR), Autoritatea Naţională a Vămilor, Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală şi Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - care să genereze acţiuni de control încrucişate, pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul comerţului cu legume-fructe şi produse agroalimentare.

Citit 582 ori Ultima modificare Vineri, 14 Ianuarie 2022 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.