Măsuri pentru redresarea firmelor din industria de apărare

Măsuri pentru redresarea firmelor din industria de apărare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul gălățean al Economiei, Florin Spătaru, a afirmat că "se impune întărirea capacităţii de apărare a României", prin luarea unor măsuri urgente de redresare economico-financiară a operatorilor economici de interes strategic din industria naţională de apărare.

În acest sens, Guvernul României a aprobat, joi, Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industria naţională de apărare.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, din datele prezentate de operatorii economici se constată că aceştia au înregistrat obligaţii fiscale la bugetul de stat, provenite din contracte încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, în cuantum de peste 100.000.000 de lei, pe care nu le pot achita şi care conduc la creşterea plăţilor restante, creează instabilitate şi afectează semnificativ situaţia economico-financiară a acestora.

Conform sursei citate, scopul principal al acestui act normativ este acela de a lua toate măsurile necesare redresării activităţii operatorilor economici cu capital integral de stat din punct de vedere economico-financiar, al eficientizării şi dezvoltării pe termen mediu şi lung a acestora.

"În actualul context geopolitic, se impune întărirea capacităţii de apărare a României prin luarea unor măsuri urgente de redresare economico-financiară a operatorilor economici de interes strategic din industria naţională de apărare, astfel încât Forţele Sistemului Naţionale de Apărare să poată fi pregătite pentru protejarea intereselor esenţiale şi siguranţei statului român, precum şi pentru a-şi onora obligaţiile asumate în calitate de stat membru UE şi NATO", a declarat ministrul Florin Spătaru.

Totodată, importanţa strategică a acestor operatori, prin menţinerea potenţialului capacităţilor de producţie pentru apărare, impune scutirea de la plată a obligaţiilor datorate la data punerii în aplicare a prevederilor prezentului proiect de act normativ.

"Măsurile propuse de prezentul act normativ vizează sprijinul operatorilor economici care desfăşoară activitate care se referă la producţia sau comerţul cu armament, muniţie şi material de război, respectându-se dispoziţiile articolului 346 din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Citit 500 ori Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2022 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.