UPDATE Vizită: ministrul de Externe ucrainean, la București

UPDATE Vizită: ministrul de Externe ucrainean, la București
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE. „Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin e să dați Ucrainei ce are nevoie”, a declarat, vineri, la București, ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba. El s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă şi cu omologul său român, Bogdan Aurescu, potrivit Hotnews.ro

Întrebat dacă Guvernul României s-a angajat să furnizeze echipament militar Ucrainei, ofiialul de la Kiev a evitat un răspuns fără echivoc, precizând că „a distribuit aceeași listă cu toți membrii NATO și UE, iar fiecare țară decide”.

„Dacă fiecare țară decide să ne ofere un singur articol vom obține ce ne dorim. Am ridicat această chestiune (în întâlnirile cu Ciucă și Aurescu – n.r.) și apreciez abordarea constructivă. Dar lăsăm la decizia țărilor să hotărască ce să facă. În anumite cazuri vedem că țările pot face ceva, pot furniza anumite arme, dar nu o fac pentru că nu vor să aibă o relație proastă cu Rusia. Creștem presiunea diplomatică și apoi pe cea publică. Nu este cazul României. Ce nu acceptăm e ipocrizia. Din fericire, nu e cazul României. A fost prietenoasă și deschisă”, a spus Kuleba.


Dmitro Kuleba a fost primit, vineri dimineață, la Palatul Victoria la ora 8,00 şi va avea o declaraţie de presă comună cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, după ora 12,00. Vizita lui Kuleba la București vine după cea în Bulgaria, stat ce a refuzat să ofere ajutor militar Ucrainei.

Şeful diplomaţiei ucrainene a spus miercuri, la Sofia, că refuzul de a furniza arme ţării sale echivalează cu o susţinere pentru ''agresiunea rusă şi exterminarea'' ucrainenilor, transmite agenţia EFE.

„Cei care nu doresc, care ezită, care vorbesc împotriva furnizării de armament Ucrainei, practic sprijină agresiunea rusă şi exterminarea cetăţenilor noştri'', a spus Kuleba înainte de a-şi încheia vizita în Bulgaria, ţară ce refuză să ofere arme Ucrainei.

Citit 975 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Aprilie 2022 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.