Pensiile speciale cresc vertiginos

Pensiile speciale cresc vertiginos
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Valoarea medie a pensiei speciale a crescut în decurs de doi ani cu 1.307 lei, în timp ce pensia contributivă a înregistrat o majorare cu 397 de lei, a declarat, luni, deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

El a menţionat, într-o postare pe Facebook, că în perioada martie 2020 - martie 2022, creşterea medie a pensiilor speciale a fost de trei ori mai mare decât cea a pensiilor contributive. În opinia sa, "sistemul pe două viteze al pensiilor speciale" trebuie să dispară și a adăugat că, în 2017-2020, proiectele USR de abrogare a pensiilor speciale "au fost blocate sistematic".

"Când s-au apropiat alegerile, PNL şi PSD au schimbat discursul şi s-au prefăcut că susţin eliminarea pensiilor speciale. În realitate, nu, n-au făcut nimic despre asta. (...) Ar fi putut să adopte proiectul USR depus cu ani în urmă şi care parcursese toate procedurile legislative. De ce nu au făcut-o? Vă zic şmecheria la care au apelat să-şi păstreze privilegiile. A depus PSD un proiect nou şi l-au adoptat în 24 de ore, cu încălcarea procedurilor constituţionale, fiindcă ştiau că în final legea PSD, făcută intenţionat pe repede înainte, va fi anulată", susţine Claudiu Năsui.

Citit 615 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2022 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.