Turcii de la Otosan au preluat fabrica Ford

Turcii de la Otosan au preluat fabrica Ford
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent, marți, la ceremonia care marchează transferul fabricii Ford de la Craiova către turcii de la Ford Otosan. Pe 1 iulie, Ford Otosan a anunțat o investiție de 490 milioane de euro, care va fi implementată în următorii trei ani. Astfel, capacitatea totală de producție a fabricii de la Craiova va crește de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

"Este un transfer care vine cu o investiţie de 490 milioane de euro şi vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule. Ceea ce este de subliniat este că, începând cu anul 2024, va fi produs primul autovehicul complet electric", a declarat premierul Ciucă, citat de news.ro.

Premierul Ciucă a mai spus că a avut o discuţie foarte bună cu preşedintele Ford Europa şi cu managerul Ford Otosan, cu stafful tehnic al celor două companii. Potrivit şefului Executivului, toate aceste investiţii noi vin cu o serie întreagă de obligaţii, de angajamente, pe bază de dialog, la nivelul Guvernului, pentru a susţine tranziţia de la motoarele pe combustie la motoarele complet electrice.

Citit 1042 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.