ANPC închide pentru un an Hala Obor

ANPC închide pentru un an Hala Obor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Verificări

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) închide Hala Obor din nou, pentru o perioadă de până la un an, după ce inspectorii au găsit nereguli importante și repetate la mai multe controale, se arată într-un comunicat remis, vineri, Agerpres.

Cu toate acestea, atât societatea care administrează Hala, cât şi operatorii economici care comercializează produse alimentare în complex au fost amendaţi şi au primit măsuri complementare de reparare a spaţiului şi de remediere a stării de curăţenie şi a echipamentelor folosite, care nu au fost duse la îndeplinire sau realizate parţial.

"Hala Obor trebuie să iasă la pensie. Personal, am participat la acţiunea de control din 2019, ocazie cu care administratorii acestui spaţiu ne-au promis că vor proceda la renovarea lui completă. Au mai urmat acţiuni similare şi singurul lucru substanţial obţinut au fost tot promisiunile. Înţelegem perfect că această hală reprezenta o sursă de produse pentru persoanele în etate, din zona respectivă, datorită preţurilor mici. Dar, în situaţia de faţă, ieftin se dovedeşte a fi un pericol pentru sănătatea consumatorilor. Lipsa flagrantă de curăţenie şi siguranţă trebuie oprită aici. Modul de desfăşurare a activităţilor comerciale este desprins din anii '70. Indiferent cât se vor supăra de tare unii consumatori pe acţiunea noastră, am făcut-o şi pentru siguranţa acestora. Sunt convins că acest mesaj ferm va fi un imbold pentru renovarea halei şi întoarcerea ei pe piaţă într-un mod corespunzător", a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Citit 908 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iulie 2022 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.