Când ne apucăm de împăduriri?

Când ne apucăm de împăduriri?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Activiştii Greenpeace România protestează în mijlocul albiei secate a Dunării pentru a atrage atenţia autorităţilor că urgenţa climatică nu e doar o lozincă.

„Ce se întâmplă în prezent cu Dunărea, cu Jiul şi cu alte bazine hidrografice din întreaga ţară ar trebui să determine autorităţile să acţioneze acum! Schimbările climatice sunt aici şi ne afectează puternic, nu mai sunt doar ştiri din locuri îndepărtate, precum Antarctica sau Australia. Debitul râurilor a ajuns la niveluri foarte scăzute, iar perspectiva lunilor ce urmează nu e una îmbucurătoare. Conform prognozelor meteo, seceta se va prelungi, punând sub presiune sistemul energetic, siguranţa alimentară şi aprovizionarea cu apă a ţării. Cu toate acestea, Guvernul României întârzie de peste 2 ani realizarea strategiei pentru îndeplinirea angajamentelor Acordului de la Paris”, a declarat Vlad Cătună, realizator de campanii în cadrul Greenpeace România.

Activiştii de mediu staționează în zonele insulare din mijlocul Dunării şi afişează pancarte pe care scriu: „Vrem valurile Dunării, nu valuri de căldură”, „Reduceţi emisiile, protejaţi apa!”, „Aşa arată viitorul irigaţiilor” şi „Când vă apucaţi de împăduriri?”.

Citit 534 ori Ultima modificare Joi, 11 August 2022 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.