Când ne apucăm de împăduriri?

Când ne apucăm de împăduriri?
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Activiştii Greenpeace România protestează în mijlocul albiei secate a Dunării pentru a atrage atenţia autorităţilor că urgenţa climatică nu e doar o lozincă.
„Ce se întâmplă în prezent cu Dunărea, cu Jiul şi cu alte bazine hidrografice din întreaga ţară ar trebui să determine autorităţile să acţioneze acum! Schimbările climatice sunt aici şi ne afectează puternic, nu mai sunt doar ştiri din locuri îndepărtate, precum Antarctica sau Australia. Debitul râurilor a ajuns la niveluri foarte scăzute, iar perspectiva lunilor ce urmează nu e una îmbucurătoare. Conform prognozelor meteo, seceta se va prelungi, punând sub presiune sistemul energetic, siguranţa alimentară şi aprovizionarea cu apă a ţării. Cu toate acestea, Guvernul României întârzie de peste 2 ani realizarea strategiei pentru îndeplinirea angajamentelor Acordului de la Paris”, a declarat Vlad Cătună, realizator de campanii în cadrul Greenpeace România.
Activiştii de mediu staționează în zonele insulare din mijlocul Dunării şi afişează pancarte pe care scriu: „Vrem valurile Dunării, nu valuri de căldură”, „Reduceţi emisiile, protejaţi apa!”, „Aşa arată viitorul irigaţiilor” şi „Când vă apucaţi de împăduriri?”.

Citit 385 ori Ultima modificare Joi, 11 August 2022 17:14

1 comentariu

 • postat de Stop taierii padurilor
  Joi, 11 August 2022 20:29
  89.137.229.***
  Vreau sa impaduresc toata Romania si sa prind toti hotii care taie ilegal padurile ! Eu v-am spus de la inceput ca taierea padurilor inseamna un dezastru din toate punctele de vedere pentru tara! Vreti sa traiti in desert ? Vreti sa munciti la 40-45 grade? Vreti sa se usuce tot si sa murim de foame? Ok! Atunci taiati padurile !
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.