"Finanțarea" soluțiilor verzi, după interacțiunea cu statul

"Finanțarea" soluțiilor verzi, după interacțiunea cu statul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un inginer constructor a avut surpriza să constate, când a încercat să aplice la programul "Casa Eficientă Energetic", gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu, că a fost penalizat cu 3.000 de euro, pentru "o virgulă afurisită", conform G4Media.ro.

"Chiar și eu personal am aplicat la «Casa Eficientă Energetic», am făcut dosarul brici, am fost penalizat pentru o virgulă afurisită. La propriu, a fost o virgulă pentru care am pierdut vreo 3.000 de euro și acum dosarul este blocat. Adică s-a pierdut în neant totul, nu se știe nimic despre acea finanțare", a explicat Marius Șoflete, inginer constructor și proiectant specializat de case pasive, în cadrul dezbaterii Sierra Quadrant "Casele pasive, soluția green pentru locuințele viitorului?".

Acesta a explicat că, personal, nu se baza pe acea finanțare, dar a încercat să facă un "exercițiu", pentru a vedea "dincolo de experiența de proiectant și constructor, care este experiența unui beneficiar". Având în vedere interacțiunile cu statul, Marius Șoflete afirmă că s-a orientat către sectorul privat și singurele cazuri în care a înregistrat în activitatea sa "defazaje" au fost atunci când clienții aveau o parte din buget asigurat prin finanțări publice. "Eu, personal, evit cât de mult se poate interacțiunea cu statul", a mărturisit inginerul.

Cu o experiență similară s-a confruntat și  Horia Petran. "Din păcate, și eu mă regăsesc, cumva, acolo, pentru că după aproape trei ani de când am depus primul dosar la «Casa Verde Fotovoltaice», am luat decizia să îmi pun fotovoltaice pe casă pe banii mei", a declarat el, în cadrul dezbaterii Sierra Quadrant.

Citit 394 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2022 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.