Condițiile patronatelor pentru creșterea salariului minim

Condițiile patronatelor pentru creșterea salariului minim
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prim-vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMM) din România, prof. univ. dr. Ioan Mintaş, a declarat joi, pentru Agerpres, că acest for este de acord cu mărirea salariului minim pe economie propusă de PSD, însă cu trei condiţii.

Astfel, prima condiţie enunţă necesitatea rediscutării nivelului contribuţiilor şi scăderii impozitării pe muncă, propunerea de salariu minim 3.000 de lei putând fi acceptată numai cu îngheţarea contribuţiilor, ca în agricultură sau construcţii.

A doua condiţie se referă la aplicabilitate, care trebuie să fie după ieşirea din iarnă, din mai 2023, nu de la 1 ianuarie, deoarece costurile cu energia sunt greu de suportat de firme.

Nu în cele din urmă, CNIPMMR consideră că salariul minim trebuie crescut "numai cu condiţia renunţării la aberaţia impozitării contractelor part-time".

"Aceasta este poziţia CNIPMMR. Noi am discutat această propunere cu domnul preşedinte Florin Jianu, la nivel de birou, şi vom trimite poziţia noastră la Guvern. Suntem de acord cu propunerea de mărire a salariului minim, dar cu aceste condiţii", a subliniat Ioan Mintaş.

Citit 894 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2022 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.