O nouă moțiune împotriva unui membru al Guvernului

O nouă moțiune împotriva unui membru al Guvernului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

USR și Forța Dreptei au depus, marți, la Biroul Permanent al Camerei Deputaților moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Moțiunea se numește ”Siguranță și încredere sau debandadă și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat”, iar documentul a fost semnat de 50 de deputați USR și Forța Dreptei.

USR consideră că, în cei aproape doi ani de mandat ca ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode a dovedit că prioritatea sa o constituie protejarea intereselor de partid și ale șefului său direct, Klaus Iohannis, nu interesul oamenilor. Conform USR, dovada cea mai recentă este scandalul celor 600 de BMW-uri „de numai 32.000 de euro, fără TVA”. ”98 de milioane de lei, fără TVA, care ajung, printr-o licitație aranjată, la firma prietenului președintelui. Și pare a fi doar începutul, în condițiile în care Poliția Română este la un pas să dea aceleiași firme alte câteva milioane de lei pentru motociclete”, a adăugat USR.

De asemenea, Forța Dreptei susține că Lucian Bode trebuie să dea socoteală în Parlament, cu prilejul dezbaterii moţiunii simple, pentru activitatea desfăşurată în fruntea ministerului. „În loc să se preocupe de siguranţa cetăţenilor, actualul ministru al Afacerilor Interne sfidează inteligenţa românilor, patronând una dintre cele mai mizerabile afaceri de corupţie de după Revoluţie, în favoarea unor apropiaţi ai preşedintelui Klaus Iohannis. Parlamentarii din Forţa Dreptei susţin retragerea sa din funcţia de ministru de Interne şi solicită tuturor parlamentarilor ca prin vot să se disocieze de practicile toxice şi antidemocratice ale lui Lucian Bode”, se arată într-un comunicat de presă.

În plus, potrivit moţiunii simple, Lucian Bode trebuie să plece de la conducerea MAI pentru eşecul în implementarea programului de protejare a victimelor violenţei domestice. "În schimb, acolo unde ar fi fost nevoie de domnia sa, nu s-a văzut niciun fel de implicare. Spre exemplu, de abia acum a început folosirea brăţărilor de monitorizare a agresorilor în cazurile de violenţă domestică. Şi e vorba doar de un proiect-pilot în câteva locuri. Dacă ar fi capabil de astfel de emoţii, domnului ministru ar trebui să îi fie ruşine", menţionează iniţiatorii documentului. Monitorizarea agresorilor cu brăţări electronice, pentru protejarea victimelor violenţei domestice, trebuia să fie funcţională în martie 2022.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă trebuie supusă dezbaterii şi votului în plenul Camerei Deputaţilor în maximum o săptămână de la data depunerii.

Citit 461 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2022 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.