USR nu o suspendă pe Clotilde Armand

USR nu o suspendă pe Clotilde Armand
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat, marți, că partidul nu o va suspenda din calitatea de membru pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, acuzată de incompatibilitate, după ce s-a numit managerul unui proiect finanțat din fonduri europene și și-ar fi mărit indemnizația.

De altfel, Drulă a spus că Armand nu are un dosar în care să fie pusă sub urmărire penală. "Agenția Națională de Integritate a dat-o în bară cu foarte multe astfel de acțiuni. Cea mai cunoscută e cea împotriva președintelui Iohannis în campania electorală din 2014, iar Iohannis a câștigat definitiv în instanță", a adăugat președintele USR.

El a mai spus că "între timp, s-a lămurit prin lege că astfel de numiri sunt legale, se permite primarilor să fie manageri de proiecte pe fonduri europene, chiar în ghidurile fondurilor UE e prevăzut acest lucru. (...) Apropo, sesizarea a fost făcută de fostul primar Tudorache de la PSD, inculpat într-un dosar cu prejudiciu de peste 900 de milioane de lei, ca să facem o comparație între cele două prejudicii".

Drulă a criticat ANI, spunând că "pentru mine sunt semne mari de întrebare legate de cum funcționează ANI și alte instituții precum DLAF, care i-a murdărit numele lui Dan Barna. Eu cred că ANI nu ar trebui să se uite la 3.000 de lei pe lună, ci la multele milioane de lei inexplicabile din averea ministrului Alexandru Rafila, care nu a lucrat decât la stat. Am foarte mari semne de întrebare asupra ANI, inclusiv în acest caz".

ANI a acuzat-o, luni, pe Clotilde Armand de incompatibilitate și a sesizat Parchetul Înaltei Curți. În replică, Armand respinge acuzațiile și susține că a respectat legea.

Citit 526 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2022 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.