Solicitare de reducere a emisiilor de metan până în 2030

Solicitare de reducere a emisiilor de metan până în 2030
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România are una dintre cele mai vechi infrastructuri de energie din Europa, iar emisii fugitive de metan au fost documentate la majoritatea infrastructurii de petrol şi gaze investigate la nivel naţional, susţin activiştii de mediu din cadrul Asociaţiei 2Celsius.

Pe acest fond, reprezentanţii organizaţiei, alături de alte şapte organizaţii neguvernamentale, solicită printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României şi ministrului Mediului semnarea Angajamentului global pentru reducerea emisiilor de metan.

"Până în prezent, 122 de ţări s-au alăturat acestui obiectiv ambiţios de a reduce emisiile de metan cu cel puţin 30% faţă de nivelurile din 2020 până în 2030 şi să treacă spre utilizarea celor mai bune metodologii de monitorizare şi verificare. România are una dintre cele mai vechi infrastructuri de energie din Europa, iar emisii fugitive de metan au fost documentate la majoritatea infrastructurii de petrol şi gaze investigate în România. Pe de altă parte, companiile care operează în România nu implementează programe de monitorizare sau prevenţie de tip Leak Detection and Repair. Aceste aspecte urgentează nevoia adoptării unor măsuri relevante pentru gestionarea şi reducerea emisiilor de metan şi necesitatea unor eforturi coordonate la nivel regional şi global pentru a reduce impactul gazelor cu efect de seră asupra climei", se arată într-un comunicat de presă al 2Celsius.

"Metanul este un gaz cu efect de seră puternic, cu un potenţial de încălzire globală de 84-86 de ori mai mare decât dioxidul de carbon pe o durată de 20 de ani, iar 60% dintre emisii sunt cauzate de acţiunile umane", susţin specialiştii de mediu.

Citit 475 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 15:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.