Mugur Isărescu: „ROBOR a devenit indicator social”

Mugur Isărescu: „ROBOR a devenit indicator social”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, crede că indicele ROBOR nu mai e doar indicator de piață monetară. "Eu personal n-am ce să-i reproșez. Este exact ca un sondaj. Dar un sondaj pe bani. Ăsta-i pe bani, pentru că în momentul în care trece acolo o cotație și vine cineva să-i spună: vezi, peste trei luni dăm banii la nivelul ăsta, e obligat să-i dea! (...). Dar legea și Parlamentul României în 2011 a mai dat o funcție; a legat creditele cu dobândă variabilă de acest ROBOR la 3 luni și, astfel, el a devenit un indicator cu mare putere socială, un indicator social”, a spus Mugur Isărescu, luni, la prezentarea Raportului asupra Inflației.

Citit 374 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2022 18:13

1 comentariu

 • postat de ROBOR, afacere bancară
  Luni, 14 Noiembrie 2022 19:27
  109.166.128.***
  Aha, ca să înțeleg de la Mugur Isărescu, cu cât crește ROBOR, îmi crește și nivelul de trai în astă viață ? ROBOR este afacere de bancă și profită pentru a lor îmbogățire de moment, de momentul creșteri inflației, pornită, simplu, prin creșterea prețului la energie, gaze și combustibil, împreună și sincron, bani să fie la PIB-ul României, pentru a acoperii dobânzile de la împrumuturi în lanț, an de an, deficitul, ineficiența și parazitismul bugetat, salarii grase la stat, salarii și pensii speciale și, și....pe fondul la mișto, ,,nu mărim taxele și impozitele''.....pe bune ?
  Așa să zic, ajuns în SUA din întâmplare, cu un vapor, un sfat dat de un muncitor de pe cheiul unui port din SUA, mi-a zis, să nu fac niciodată împrumut la bancă să nu pierd casa, cum a făcut părinții lui, care au decedat între timp, azi lucrând să plătească ratele părinților și presupune, că va lăsa ''moștenire'' ratele copiilor, rate care pot merge pe generații, oriunde te vei afla, banca te va urmări. Măcar, nu faceți împrumut pe zeci de ani, viața în capitalism este schimbătoare, așa și ratele, un fel de ruletă rusească, în final. Nu munciți pentru alții, băncile profită de inocența umană.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.