Polițiștii cer un spor mai mare de solicitare neuropsihică

Polițiștii cer un spor mai mare de solicitare neuropsihică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC) solicită autorităţilor indexarea pensiilor militare de stat cu rata inflaţiei şi actualizarea cuantumului acestora în raport cu majorarea soldei de grad/ salariului de funcţie al militarilor/ poliţiştilor în activitate, conform Legii 223/2015, varianta iniţială, potrivit unui comunicat al organizaţiei sindicale.

Sindicaliştii cer și majorarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, prevăzut de Legea-cadru 153/2017, la cuantumul permis prin acest act normativ, de 25 la sută, pentru a eficientiza activitatea Poliţiei judiciare şi a celorlalţi poliţişti care desfăşoară activităţi în dosarele de urmărire penală sau în alte domenii complexe ale muncii operative.

Printre revendicări se mai află majorarea normei de hrană pentru familia ocupaţională reprezentată de sindicat, conform legii, prin raportare la valoarea actuală a indicilor preţurilor de consum, aşa cum aceştia au fost stabiliţi de INS.

Într-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă, reprezentanţii FSNPPC propun o întâlnire bilaterală, în cursul lunii curente, pentru a detalia revendicările organizaţiei.

Citit 778 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2022 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.