Miniștrii țărilor NATO se reunesc la București

Miniștrii țărilor NATO se reunesc la București
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunțat că România va fi gazda a două evenimente diplomatice de amploare la sfârșitul acestei luni. Reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe ai NATO și Reuniunea liderilor de la Munchen. 

”În perioada 29-30 noiembrie, voi avea onoarea să găzduiesc la București Reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe ai Alianței Nord-Atlantice. Este o reuniune extrem de importantă, care va demonstra încă o dată unitatea și solidaritatea aliată și care va căuta soluții pentru a contracara efectele războiului brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus Aurescu, într-un mesaj pe site-ul MAE.

”Este, în același timp, prima reuniune aliată de nivel înalt pe care România o găzduiește, după summitul de la București din 2008. Totodată, este primul eveniment care are loc într-un stat de pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice, după declanșarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Prin urmare, o reuniune foarte relevantă, care confirmă rolul și profilul României în Alianța Nord-Atlantică și, în același timp, indică importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea euroatlantică, deci și pentru România”, a mai spus el.

Citit 479 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2022 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.